Paintball is voor de echte waaghalzen onder ons, de adrenalinejunkies. De sport is uitgevonden in de Verenigde Staten in de jaren 80. Eerst werden er echte geweren gebruikt, maar dan met verfballetjes in plaats van echte kogels. Zodra een verfballetje iemand raakt barst het uit elkaar waardoor je onder de verf komt te zitten. Ondanks dat het geen echte kogels zijn kunnen de verfballetjes redelijk pijnlijk zijn. Het gebeurt niet zelden dat je nadat je geraakt bent een blauwe plek er aan over houdt. Zeker van dichtbij kan je pijnlijkere verwondingen krijgen. Daarom is het belangrijk om tijdens het paintballen bescherming te dragen, namelijk een helm, kniebeschermers en een bril. Dan kan je aan de slag!

Speltypen in paintball

Paintball is eigenlijk net als vroeger oorlogje spelen. Het is simpelweg de bedoeling om op je tegenstander te schieten, en om zelf niet beschoten te worden. Dit wordt een ‘Deathmatch’ genoemd: het spel stopt als al je tegenstanders uit het spel zijn. Dit is al spannend, maar er zijn ook verschillende speltypen om het spel wat strategischer te maken. Zo bestaat er ook ‘Capture the Flag’. Dit is een teamspel waarbij het de bedoeling is dat je de vlag in het kamp van het andere team verovert en meeneemt naar je eigen kamp. Een ander tactisch speltype is het Presidentenspel. Hierbij heeft elk team een president, als deze wordt uitgeschakeld is het spel over. Wil je dit spel in actie zien? Via streaming met Unibet wordt ook paintball uitgezonden.

Paintball is niet alleen spannend, maar ook heel gezellig. Je speelt samen in een team met je vrienden, familie of onbekenden. Hoe dan ook zal je moeten samenwerken met elkaar. Zeker als je kiest voor een van de tactische speltypen is het belangrijk om te overleggen en om elkaar te vertrouwen. Het is dus echt wel meer dan alleen maar op elkaar schieten. Hierom is paintball perfect als bedrijfsuitje of als familie-uitje.