Tips voor Paintball

Als beginner kan Paintball nog wel wat overweldigend zijn. Vaak gaat het allemaal erg snel. Als je dan ook nog eens speelt met andere die het wel al vaker gedaan hebben loop je de kans flink te gaan verliezen. Nu zul je jezelf afvragen, kan ik hier iets aan doen? Dat kan zeker weten, door een aantal tips goed in je oren te knopen kan het begin al een stuk beter gaan dan je had gedacht.

Wees bewegelijk

Door zoveel mogelijk te bewegen maak je het een stuk moeilijker voor je tegenstander om jou te raken. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je ten alle tijden goed beschut blijft. Combineer je deze twee zo goed mogelijk dan zul je een lastig doelwit zijn voor de rest.

Houdt altijd je masker op

Deze tip heeft meer met veiligheid te maken dan met het spel zelf. Toch is het belangrijk om deze misschien wel als eerste heel goed te onthouden. Wanneer je namelijk je masker afzet kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Een paintball kan enorm hard aankomen, wat je misschien al wist. Je hebt daarom niet voor niets een masker op. Deze beschermt je wat er ook gebeurd. Tot het spel voorbij is of je de baan verlaat mag je deze dan ook onder geen omstandigheid afzetten.

Ken de omgeving

Door goed te weten op wat voor baan je speelt heb je al snel een stapje voor. Dit geeft je een stuk meer overzicht. Dat helpt enorm bij het bepalen van een tactiek of het uitschakelen van tegenstander. Door punten te kennen van waaruit je overzicht hebt en goed toe kunt slaan gaat het vaak een stuk beter.

Wees zuinig met je munitie

Let erop dat je niet al je kruid te snel verschiet. Je hebt vaak een aantal ballen om te gebruiken. Schiet je vanaf het begin als een wilde om je heen dan ben je deze vaak snel kwijt. Met weinig munitie ben je een makkelijker doelwit voor iemand die wel nog veel kogels bezit. Het is daarom slim om goed te bedenken wanneer je wel en niet kunt schieten. Als je een doelwit goed voor ogen hebt hoef je vaak niet veel kogels te gebruiken.

Loop niet te hard van stapel

Er is niets mis mee om eerst even de kat uit de boom te kijken. Bekijk goed wat je tegenstanders doen en probeer dit te analyseren. Met deze kennis kun je later weer vooruit.